Pillow megafon

Portál iDnes.cz v posledním článku o povinném ručení přinesl přehled cen jednotlivých pojišťoven včetně Pillow pro modelový příklad vozu s podprůměrným roční nájezdem. Výsledky nejsou překvapením.

Zatímco běžné produkty tradičních pojišťoven nabízí velice podobnou cenu, povinné ručení od Pillow je díky chytrému algoritmu stanovení ceny výrazně levnější.

Pillow: kdo jezdí málo, platí málo.

Zadání modelového příkladu bylo pro všechny pojišťovny shodné: klient 54 let, kancelářská práce, není ZTP, nevozí děti, není lékařka ani záchranářka. Bydlí v Českém Brodě a má vyježděný maximální bonus, jezdí víc než 10 let bez nehod. Najezdí do 5 000 km ročně Fordem Fusion, první registraci má auto v březnu 2007. Parametry vozu: motor benzin/1 388 ccm/59 kW, hm. 1 605 kg. Platit bude ročně, smlouvu sjedná přes internet, nemá u pojišťovny jiné pojištění.

Klient požadoval povinné ručení s limitem 50/50 (nebo nejbližší vyšší), nepoptával žádná připojištění. Výsledné ceny povinného ručení jsou uvedeny v tabulce.

 
 Společnost  Roční cena Poznámka
 Allianz 2 047 Kč
 AXA 2 239 Kč V roce 2021 se sloučí s Uniqa
 ČPP 2 188 Kč Stejná skupina jako Kooperativa
 ČSOB poj. 2 341 Kč
 Direct 2 362 Kč
 Generali Česká 2 211 Kč
 Kooperativa 3 053 Kč Stejná skupina jako ČPP
 Pillow 1 584 Kč Kalkulace na mypillow.cz
 Slavia 2 119 Kč
 Uniqa 2 179 Kč
 

Tabulka ukazuje přesně to, co odborníci již dávno popsali. Pillow pojišťovna zohledňuje počet ročně ujetých kilometrů. Čím je nižší nájezd vozidla, tím je také nižší cena povinného ručení. Zjednodušeně řečeno: vozidla s nájezdem do cca 12 000 km ročně mají rády Pillow, protože díky ní ušetří. A naopak – Pillow pojišťovna má ráda tato vozidla, protože způsobují méně nehod 🙂

Spočítat Pillow povinné ručení

Jak by vyšlo havarijní pojištění?

Nižší cena neplatí jen pro povinné ručení,ale i pro havarijní pojištění. A čím je vozidlo novější (a tedy má vyšší cenu), tím je úspora na havarijním pojištění větší. Typickým příkladem je starší pár, který si při odchodu do důchodu pořídí nové auto, se kterým najezdí třeba 7 000 km ročně. Díky Pillow pojištění je úspora na havarijním pojištění oproti běžnému produktu několik tisíc korun.

Úsporou na povinném ručení a havarijním pojištění to ale nekončí. Nejoblíbenější doplňkové pojištění k povinnému ručení je pojištění skel.  Pokud hádáte, že u Pillow i toto připojištění vychází pro vozidla s nižším nájezdem levněji, máte pravdu.

Navíc má pojištění skel u Pillow několik úžasných výhod. Kromě toho, že zaplatí škodu na všech sklech vozidla včetně střešního, má také neomezený limit. Co to znamená? Nemusíte si při sjednání pojištění lámat hlavu, jaký limit nastavit. Pojištění se samo nastaví tak, aby zaplatilo celou škodu na skle a neexistuje tak doplatek klienta za část škody nad limit podobně jako je u běžných produktů.

Spočítat Pillow havarijní pojištění

Jak ušetřit?

Pokud uzavíráte povinné ručení nebo havarijní pojištění pro vozidlo s nájezdem do 12 000 kilometrů ročně, vždy vyzkoušejte i cenu Pillow pojišťovny. Ve většině případů získáte nižěí cenu než u běžného pojištění a přitom lepší podmínky pojištění. neomezený limit pojištění skel je jenom jedna z mnoha výhod Pillow.

iDNES.cz

Zdroj: srovnání ceny povinného ručení zveřejněno na webu www.idnes.cz dne 2.12. 2020.
Autor: Jolana Nováková