V Pillow jsme digitální – nemáme pobočky a všechno u nás jde zařídit přes aplikaci, e-mail nebo telefon. Už žádné posílání podepsaných “lejster” poštou. Díky tomu Pillow nabízí levnější pojištění, ale také to znamená, že klient sám musí nafotit tachometr, potažmo celé vozidlo (pro havarijní polštáře). Je to skoro tak lehké, jako si udělat selfie. Jak na to?

Krok 1: Stáhněte si aplikaci Pillow

Jako každou jinou aplikaci ji najdete v Google Play nebo App Store. A samozřejmě je pro všechny naše klienty zadarmo 🙂

Krok 2: Přihlaste se (nebo ne:)

Pokud se přihlásíte, bude už navždy focení jednodušší a rychlejší, nebudete muset vypisovat číslo smlouvy a podobně. Kromě jednoduššího focení najdete v aplikaci i spoustu dalších vychytávek – náhled na všechny vaše smlouvy, peněženku s přehledem všech plateb a podílů na zisku, přivolání asistence atd. Přihlášení je intuitivní, ale pro jistotu se můžete podívat na návod 🙂 Pokud jste v aplikaci přihlášeni, v dolním menu zvolte Smlouvy, a v Platných nebo Nabídkách uvidíte vozidlo, ke kterému je třeba zaslat fotografii nebo fotografie.

Dole na liště vyberte smlouvy a potom hledejte v Platných nebo Nabídkách

Pokud se právě nyní přihlásit nechcete, nevadí. Nafotit kilometry nebo vozidlo můžete i tak. Stačí kliknout na správnou ikonu v dolní části obrazovky (Nafotit kilometry nebo Nafotit vozidlo).

Pokud se nechcete přihlásit, pro nafocení využijte dolní ikonky

Krok 3: Vyletí ptáček .. a tachometr

A fotíme. Zvolte Nové focení a potvrďte, že údaje vyplňujete pravdivě. Klikněte na „Nafotit tachometr“ a vyfoťte tachometr, jeho hodnotu (celkový dosavadní nájezd vozidla) opište a hurá!, můžete vše odeslat. Pokud nemáte data, můžete využít funkci Uložit a odeslat později a fotku poslat, až budete na wifi.

Všechno předvyplněno, stačí fotit :)

Aplikace vám hned oznámí, že vše proběhlo v pořádku a fotografie byly odeslány k nám do Pillow.

A další focení až zase za rok

Pokud nejste přihlášení, budete muset ručně vypsat své rodné číslo bez lomítka (pro firmy IČ) a SPZ vozidla. Pokud jste nám ještě nestihli SPZ vozidla oznámit, překlikněte tlačítko u Vozidlo má SPZ a místo SPZ napište číslo smlouvy.

Krok 3: Vyletí ptáček .. a vozidlo

Focení vozidla probíhá podobně, jako focení tachometru, jenom je to o něco více fotografií. Před začátkem focení si nezapomeňte nachystat malý technický průkaz a pokud využíváte slevu za parkování v garáži, foťte blízko ní – bude potřeba i její fotografie.

Foťte během dne, bez blesku a za dobrého počasí (nemusí svítit sluníčko, stačí, že neprší). Během focení nám také nafoťte všechnu extra výbavu (například kožená sedadla), aby byla kryta pojištěním. Pokud má vozidlo nějaké poškození, nafoťte i to.

Nejčastější dotazy

Nemám smartphone, co teď?

Pokud nemáte smartphone, můžete nám fotografii tachometru dodat přes náš web.

Pokud potřebujete nafotit celé vozidlo, bez naší aplikace se neobejdete. Pokud sami chytrý telefon nemáte, můžete využít pomoci přátel, sousedů nebo třeba hodných vnuků a vnuček.

Kdy to všechno nafotit?

Nejlépe ještě před začátkem pojištění, nejdříve však 14 dní před počátkem. Ale nebojte, nemusíte si to pamatovat, až nastane čas, pošleme vám e-mail s návodem, jak na to. A kdybyste na focení zapomněli, připomeneme se 🙂

Fotografie vozidla nám můžete dodat i později, ale pamatujte, že než fotografie obdržíme, jste pojištěni s 90% spoluúčastí. A to určitě nechcete a ani my si to nepřejeme. Chceme, aby pojištění platilo ve správním rozsahu hned od počátku.

Pokud od Vás nedostaneme stav tachometru, nedokážeme zjistit, kolik jste za rok najezdili. Proto budeme u osobních aut počítat s nejvyšším možným nájezdem 25 000 km, což pravděpodobně povede k navýšení ceny a doplatku na konci pojistného roku.