V Pillow navrhujeme a tvoříme pouze takové pojištění, které máme sami rádi. Takové, které bez zaváhání doporučíme našim kamarádům, známým a samozřejmě i nejbližším. Třeba svým rodičům. A o tom je i tento příspěvek.

Rodiče jsou majiteli vozu Renault Clio. Řídí táta a protože oba jsou již v důchodu, ročně najezdí do 5 000 kilometrů. Auto mají hlavně na nákupy a na návštěvy vnoučat. Bylo tedy jasné, že s Pillow oproti běžnému pojištění pojištění výrazně ušetří díky nízkému ročnímu nájezdu. Navíc táta snad nikdy v životě nezpůsobil dopravní nehodu a slevu za bezeškodní průběh má v maximální výši.

Jedinou podmínkou pro Pillow pojištění je nutnost mít e-mail. Ten mají oba rodiče. Potřebné údaje jsem zadal za tátu na webu Pillow, stačilo je opsat z technického průkazu vozidla, který mi táta poslal ofocený přes mobil. Tátovi na e-mail přišel návrh pojištění, stačilo zaplatit první platbu a tím smlouvu přijmout. Jediná menší překážka pro rodiče byla ve vyfocení vozidla. Věřím, že by to táta zvládl sám, ale proč nevyužít příležitost k návštěvě rodičů a Bena? 🙂

Kdy je třeba vyfotit auto?

Pokud si uzavíráte smlouvu pouze s povinným ručením, auto není třeba fotit. Povinné ručení za vás zaplatí škody, které řidič způsobí ostatním, auto samotné není nijak pojištěno. K pojištění samotného auta máme několik polštářů, každý je určen pro konkrétní situaci:

  • Dopravní nehoda – když nabouráte do zdi nebo do auta
  • Střet se zvířetem – když bohužel srazíte srnku nebo kance
  • Vandalismus – když vám někdo naschvál poškodí zaparkované auto
  • Přírodní událost – když auto poškodí kroupy, povodeň, pád stromu …
  • Krádež vozidla – když auto přes noc zmizí pryč

U těchto pojištění pojišťovna vyzve k nafocení vozidla. To je nejlepší udělat ještě před počátkem pojištění. Pouze tak bude od prvního dne platit standardní a ne navýšená spoluúčast.

Jak se fotí auto?

Vozidlo se fotí pomocí mobilní aplikace Pillow a standardně focení provádí ten, kdo smlouvu uzavírá, tedy nejčastěji majitel vozidla. Nic ale nebrání tomu, aby (podobně  jako v mém případě) vozidlo pomohl nafotit třeba někdo z rodiny, kamarád nebo rodinný finanční poradce.

Přesně tak jsem to udělal i já a vozidlo nafotil za tátu. Focení zaujalo i Bena, zlatého kokršpaněla mých rodičů. A tak hned na první fotografii (“levý bok zepředu”) je i Ben. Aplikace provádí focením a ohlídá, že se na nic nezapomene.

Poslední fotografie – garáž pro slevu

Rodiče bydlí v rodinném domě s garáží. A právě garáž je poslední fotografií, kterou je třeba pořídit, tedy samozřejmě pokud garáž pro vozidlo máte. Důvod je jednoduchý – při sjednání se na garáž Pillow zeptá a kdo ji má, získá nižší cenu za polštáře, které díky ní mají nižší pravděpodobnost škody. Asi uhodnete sami: krádež, vandalismus a přírodní nebezpečí.

Nechci se chlubit, ale celé focení jsem stihl za 6 minut. A bylo by to i za kratší dobu, kdyby Ben nechtěl být na každé fotografii 🙂

Focení tachometru už beze mne

Pillow pojištění určuje cenu nejen podle kvality řidiče, ale také podle ujetých kilometrů. Proto vždy u pojištění osobního vozidla (ale také motorky, náklaďáku atd.) je třeba vyfotit na počátku pojištění tachometr a pak vždy zase jednou za rok pro vyúčtování ujetých kilometrů.

Focení tachometru si už táta nedal vzít. Zvládl to se svým telefonem za minutu, tedy rychleji než jsem já vyfotil auto. Ale na moji obranu – u kilometrů se fotí jen jedna fotografie stavu ujetých kilometrů na displeji nebo mechanickém počítadle.

Co říci na konec? Odpověď na otázku z titulku článku (jak se fotí auto) je – stejně snadno jako se fotí kokršpaněl Ben. A někdy i jednodušeji:)