Hledáte, jak výhodně pojistit veterána a jak získat nejvýhodnější povinné ručení? Přinášíme nejjednodušší způsob, kterým své historické vozidlo pojistíte od svého počítače, aniž byste museli někam chodit. Ať již se jedná o veterána auto, motorku nebo třeba autobus.

Povinné ručení pro veterána

Majitelé historických vozidel získají u Pillow pojišťovny hned 3 slevy najednou. První sleva je za stáří vozidla, na tu mají nárok všechny vozidla starší 30 let a. ani nemusí být veterán. Druhá sleva plyne z toho, že s veteránem nejezdíte každý den na nákup nebo do práce. Kdo málo jezdí, ten ušetří nejen na benzínu, ale s Pillow i na pojištění. Většina majitelů veteránů ročně najede méně než 5 000 kilometrů. A právě tato hodnota znamená nejvyšší slevu za roční nájezd.
A konečně třetí slevou je zvýhodnění za samotný status veterána. Ze statistik plyne, že majitelé veteránů jezdí ohleduplně a zdaleka nepatří mezi časté viníky dopravních nehod. A takové řidiče Pillow pojišťovna umí odměnit nižší cenou.

Co musí veterán splňovat?

Slevu za status veterána získáte, pokud vozidlo splňujete jednu z následujících podmínek:
  • Vozidlo má zelené veteránské značky, a tedy i průkaz historického vozidla. Vozidlo je tedy vyřazeno z registru motorových vozidel a je zapsáno v registru historických vozidel.
  • Vozidlo má sice bílé značky, ale úspěšně prošlo klubovou veteránskou testací na historickou původnost zapsanou v technickém průkazu vozidla (např. kvůli osvobození od emisní kontroly)

Jak v kalkulačce pojistit veterána a získat slevu?

Slevu na povinné ručení pro veterána získáte v této kalkulačce. Zadejte všechny požadované údaje o vozidle. V kolonce Nájezd uveďte předpokládaný roční nájezd vozidla za rok, nejnižší hodnota je právě 5 000 km. V kolonce Užití vozidla zvolte Historické vozidlo. Díky těmto údajům získáte pro svůj vůz nejnižší cenu povinného ručení.
Pojištění pro veterány

Jaká vozidla mohou získat slevu za veterána?

Pillow pojišťovna umožňuje pojistit jako veterána nejen osobní vozidlo, ale i motorku, nákladní vůz nebo i autobus. Důležité je jediné – aby vozidlo splňovalo podmínky veterána uvedené výše.

Chci povinné ručení pro veterána