Nedávno jsme ukázali, že naše pojišťovna není jen pro mladé digitální maniaky. V dnešním článku půjdeme mnohem dál a podělíme se o přesná čísla o našich klientech. Některé výsledky překvapily i nás.

Asi jste již zjistili, že nejsme tradiční pojišťovnou, která se podobá byrokratickému úřadu – má složité směrnice, podmínky a nedělí se se svými zákazníky o informace. Pillow je prostě jiná a i tento článek je toho důkazem.

Magických 42

Prvním z parametrů, na který jsme se podrobně podívali, byl právě věk našich klientů. Srovnali jsme zastoupení jednotlivých věků mezi 18 a 85 lety v celé populaci Česka (dle ČSÚ) a v naší databázi. Zjistili jsme, že nadprůměrně máme klientů od 26 do 54 let. Rekord tvoří lidé ve věku 42 let (ano, pro znalce sci-fi, je to skutečně 42), a to jak absolutně, tak i relativně ve srovnání s obyvateli Česka.

Zdůvodnění je jednoduché – kromě vyšší „digitálnosti“ mladších ročníků je rozhodující potřeba pojištění. Zcela mladí lidé ještě nemají svá auta, která by si u nás mohli pojistit. Naprostá většina našich klientů má u nás totiž zatím jen pojištění svého vozidla. Další produkty uvádíme na trh až v tomto roce.

Muži versus ženy

Dále jsme spočítali, kolik klientů je u nás mužů a kolik žen. Vycházeli jsme z rodných čísel, a tak žádná další pohlaví nejsme schopní rozlišit J. A výsledek? Téměř přesně tři čtvrtiny našich příznivců tvoří muži a zbylá čtvrtina připadá na ženy. Zdá se, že pokud je v rodině jedno auto, připadá starost o něj, včetně registrace a zařízení pojištění, na muže.

Čechy více, Morava méně

Třetím a posledním z parametrů, kterým jsme se věnovali, bylo bydliště. Opět jsme porovnali počty obyvatel okresů a naši databázi. Zjistili jsme, že nejvíc našich klientů nalezneme na severu, v Libereckém a Ústeckém kraji. Rekordmanem je v tomto ohledu okres Ústí nad Labem, kde je naším klientem již každý 121. člověk mezi 18 a 85 lety. Druhým je okres Liberec, kde na jednoho klienta připadá 128 lidí. Daří se nám také ve Středních Čechách, které reprezentuje hlavně okres Příbram se 130 lidmi na klienta.

A kde výhody našeho pojištění ještě lidé nevyužívají? O pojištění Pillow zatím moc nevědí na Moravě. Naším nejslabším okresem je Prostějov, kde na 1 polštářového klienta připadá 344 obyvatel. V okrese Jeseník je to 330 lidí a třetím místem s nejméně polštáři je okres Pelhřimov na Vysočině, kde je naším klientem jen každý 317. člověk.

Typický klient?

Podle statistik by mohl typický zákazník Pillow vypadat takto: na jeho byt shlíží hrad Střekov, jeho mládí už je pryč, ale do důchodu má ještě daleko 😉 a rád tráví čas se svou pánskou partou (určitě více na hřišti než v hospůdce 😊). My však víme více: je to každý, kdo si myslí, že i pojištění může být srozumitelné a férové. A tedy polštářové.