Koronavir razantně mění i povinné ručení. Zákazníci požadují po pojišťovnách vrácení peněz za dobu, kdy s autem nejezdili. Protože když auto není na silnici, nemůže způsobit škodu a majitel má získat část peněz zpět. Ne každá pojišťovna ale umí vyhovět. Naštěstí díky konkurenci si lze vybrat férové pojištění pro dobu s epidemií. Jak na to?

Plaťte jen skutečně projeté kilometry

Spravedlivější povinné ručení funguje na jednoduchém principu: za neprojeté kilometry pojišťovna vrací peníze. Je to podobné jako s vodou nebo elektřinou – je nesmyslné platit za to, co jsem nespotřeboval(a). Na počátku pojištění odhadnete roční nájezd. Po roce pojišťovně sdělíte aktuální stav tachometru a pojišťovna spočítá, kolik kilometrů vozidlo za rok ujelo. Pokud je to méně než byl odhad, peníze za neprojeté km dostanete zpět. Pokud více, doplatíte jen za kilometry navíc. V jednoduché kalkulačce ihned zjistíte cenu pro Vaše vozidlo.

Nezávazná kalkulace

Nejen povinné ručení

Ušetřit lze nejen na povinném ručení, které musí mít ze zákona každý řidič, ale také na havarijním pojištění a na oblíbeném doplňkovém pojištění skel. Lepší cenu při méně ujetých kilometrech získají nejen majitelé osobních aut a lehkých užitkových vozidel. Pillow pojišťovna vrací peníze za neprojeté kilometry také v případě motorek, nákladních vozidle a autobusů.

Někteří zákazníci Pillow pojišťovny chválí také možnost platit pojištění v pravidelných měsíčních splátkách bez navýšení. Nemusí tak mít připraveny tisíce korun dopředu na celý rok, ale stačí stokoruny každý měsíc. Pro rodinný rozpočet to může znamenat významnou úlevu.

Zjistit úsporu

Vítěz je jen jeden

Pojištění s vracením peněz za neujeté kilometry nabízí v Česku 3 pojišťovny. Pouze jedno pojištění ale bylo oceněno Zlatou korunou 2020 – produkt Pillow pojišťovny. Cena byla udělena na základě hodnocení spotřebitelů. Mezi hlavní výhody Pillow pojištění patří revolučně jednoduché a srozumitelné podmínky pojištění bez háčků a kliček, bezlimitní pojištění všech skel vozidla a webová kalkulačka, díky které zjistíte cenu ihned po zadání informací o vozidle. A pokud se Vám cena bude líbit, lze smlouvu dokončit hned z domova, není třeba ztrácet čas chozením na pobočku. Aktuálně klienti získají slevu ve výši 20 % z celkové platby.

Spočítat cenu pojištění