Recenze Pillow

Recenze Pillow pojištění je přesně to co hledáte, když se chcete dozvědět  více o nabídce revolučního povinného ručení nebo havarijního pojištění. V naší recenzi jsme pro vás zjistili vše důležité o Pillow pojištění vozidel a popíšeme, že kvalitní pojištění může být i cenově výhodné pro polovinu českých vozidel.

Obsah Pillow recenze pojištění vozidel

  1. Pillow pojišťovna a její historie
  2. Pillow recenze: polštáře chrání
  3. Dvojnásobný limit za cenu základního
  4. Havarijní pojištění s malou nebo žádnou spoluúčastí
  5. Férová cena a vracení části zaplacených plateb
  6. Aktuální akce: 20 % sleva na celou smlouvu
  7. Komu se vyplatí Pillow?

1. Pillow pojišťovna a její historie

Pillow je nezávislá česká pojišťovna, nejedná se o žádnou zahraniční pobočku. Její historie sahá již do roku 2015, kdy začala nabízet právě pojištění vozidel. Na konci roku 2019 se přejmenovala na Pillow (anglicky „Polštář“) a představila revolučně srozumitelné a férové povinné ručení a havarijní pojištění.

Zájem o nové pojištění překonal všechna očekávání. Pojišťovna se stala v roce 2020 nejrychleji rostoucí společností v pojištění vozidel. Během jednoho roku se počet pojištěných vozidel ztrojnásobil a výsledky za 1. čtvrtletí roku 2021 potvrzují rostoucí zájem majitelů vozidel.

Pillow pojišťovna má za sebou silného akcionáře (investiční skupina RSJ) a je pod přísným dozorem České národní banky a nezávislého auditora, podobně jako všechny ostatní pojišťovny v Česku. Díky tomu je Pillow pojišťovna stabilním partnerem nejen pro pojištění vozidel, ale také například pro pojištění úrazu a nemoci.

2. Pillow recenze: polštáře chrání

Pillow pojištění vozidel si každý může nastavit přesně tak, jak potřebuje. Nenajdete zde žádné balíčky, které nutí platit i za nepotřebné věci. Díky přístupu Pillow můžete ihned ušetřit, pokud v současné smlouvě máte věci, které jste ani nechtěli.

Pojištění se skládá z několika částí, které se nazývají „polštáře“. Každý polštář je určen pro konkrétní situaci a vždy tak dobře víte, proč ho máte a proti jaké smůle vás chrání.

 
 Polštář Popis
 Povinné ručení Jednoduše zvolíte potřebný limit, 35, 70 nebo 150 miliónů
 Dopravní nehoda  Chrání vozidlo při pádu, nárazu nebo střetu (kromě zvířete)
 Střet se zvířetem  Ochrana při střetu se zvířetem, hospodářským i divokým
 Přírodní událost  Kroupy, vichřice, pády stromů, lavin, povodně, záplavy atd.
 Krádež vozidla  Když zloděj ukradne vůz, ať již se nenajde nebo najde poškozené
 Vandalismus  Úmyslné poškození zaparkovaného vozu nebo krádež jeho části
 Nezaviněná nehoda  Když do vás někdo nabourá, Pillow vyřeší škodu za vás
 Skla  Oprava nebo výměna všech skel vozidla, nejen čelního
 Asistence  Pomoc na silnici, když vozidlo nejede, i z důvodu poruchy
 Zavazadla  Poškození nebo krádež zavazadel včetně těch ve střešním boxu
 Úraz  Pojištění řidiče pro případ smrti, invalidity i pracovní neschopnosti
 

Je vidět, že Pillow dokáže nabídnout pojištění pro každého, stačí si vybrat přesně to, co je potřeba. V pojištění jsou nejdůležitější pojistné podmínky. Tradiční podmínky jsou dlouhé a nesrozumitelné, a mohou tak obsahovat různé nečekané kličky a háčky. Nic z toho u Pillow nenajdete: pojistné podmínky k vozidlům se vešly na 7 stran a je tak vidět, že místo na nesmyslné výluky zde skutečně není.

3. Dvojnásobný limit za cenu základního

Pokud řešíte, jaký limit sjednat pro povinné ručení, s Pillow nemusíte. Pojišťovna aktuálně nabízí dvojnásobný limit 70 miliónů za cenu základního limitu 35 miliónů. Díky Pillow tak ušetříte několik stokorun ročně a nebudete riskovat s nedostatečným základním limitem.

Sympatické také je, že u Pillow je každá varianta povinného ručení zcel abez spoluúčasti. Některé pojišťovny nabízejí „levnější“ varianty se spoluúčastí v zahraničí, ty mohou přijít řidiče velice draho. S Pillow máte jistotu, že na škodu z povinného ručení nebudete doplácet.

Spočítat cenu Pillow pojištění

4. Havarijní pojištění s malou nebo žádnou spoluúčastí

Mezi velké výhody Pillow pojištění patří inovativní přístup ke spoluúčasti. Spoluúčast nemají klienti rádi, jedná se část škody, ketrou musí zaplatit ze svého.

Nejčastěji se lez na trhu setkat se spoluúčastí 5 %, minimálně 5 000 Kč. tato spoluúčast má jeden velký problém: čím větší škoda, tím více je třeba doplatit. Pokud je škoda 100 tisíc, je spoluúčast 5 000 Kč. Pokud je škoda 200 tisíc, je spoluúčast už 10 000 Kč. Díky revolučnímu přístupu Pillow neexistuej řádné „ošklivé procento“, spoluúčast je vždy 5 000 Kč.

A navíc, u situací, které řidič sám nezavinil, je spoluúčast nulové. Jedná se o tyto populární polštáře:

  • Krádež vozidla
  • Přírodní událost
  • Střet se zvířetem

5. Férová cena a vracení části zaplacených plateb

I v pojištění platí, že dobrý produkt musí mít dobrou cenu. Pillow vsadila na přístup, který se začíná prosazovat po celém světě. Cena pojištění závisí nejen na vozidle a kvalitě řidiče (jeho bezeškodním průběhu), ale také na počtu ročně ujetých kilometrů.

Platí, totiž, že vozidlo, které není na silnici, nemůže způsobit nehodu. Díky tomuto přístup nabízí Pillow nejlepší ceny pro auta s ročním nájezdem do 12 000 kilometrů. Dle odhadu odborníků se jedná o 2 milióny osobních vozidel registrovaných v Česku. jejich majitelé v současnosti platí zbytečně vysoké pojistné a vlastně doplácejí na povinné ručení a havarijní pojištění těch vozidel, které jezdí nadprůměrně.

Na začátku majitel vozidla odhadne roční nájezd. Pokud najede odhadovanou hodnotu (plus/minus 500 km), pak se trefil a cena odpovídá nájezdu. Pokud ujede méně, pojišťovna mu dokonce část peněz za neprojeté kilometry vrátí. Pokud najede více, doplatí jen kilometry, které najel nad počáteční odhad. Jedná se o stejný systém, jako známe například u platby za vodu, elektřinu atd.

6. Recenze Pillow: aktuální akce

Pojišťovna v současné době nabízí akční slevu 20 %. Sleva se vztahuje na povinné ručení, havarijní pojištění a také na pojištění skel, zavazadel i úrazu. Důležité: sleva platí po celou dobu trvání pojištění.

Cenu se započítanou slevou lze zjistit v on-line kalkulačce na webu www.mypillow.cz

Spočítat cenu Pillow pojištění

7. Komu se vyplatí Pillow pojištění?

Recenze Pillow povinného ručení a havarijního pojištění ukázala hlavní výhody pojištění:

  • Srozumitelné a krátké podmínky pojištění
  • Skládačka pojištění, žádné povinné části
  • Supervýhodné pro vozidla nájezdem do 12 000 km
  • Vracení peněz za neprojeté kilometry
  • U tech polštářů nulová spoluúčast
  • Zelená karta do schránky, vše ostatní v e-mailu
  • Vyladěná mobilní aplikace a webový portál

Zároveň je třeba uvést i nevýhody Pillow pojištění:

  • Není možné sjednat pro klienty bez e-mailu
  • Nelze sjednat pro vozidla s cenou nad 2 milióny Kč
  • Vyšší cena pro hodně používaná auta (např. podnikatelská)
  • Nelze použít pro flotilu firemních vozidel

Pillow pojištění se vyplatí všem, kteří ročně najezdí méně než 12 tisíc kilometrů. Mezi taková auta například patří:

  • Vozidla pro příležitostné jízdy
  • Vozidla nepoužívaná pro dojíždění do práce
  • Vozidla používaná hlavně pro nákupy
  • Vozidla pro jízdu na chatu/chalupu
  • Druhé vozidlo v rodině

Spočítat cenu Pillow pojištění